Direct uit voorraad geleverd
Hoogste kwaliteit
Eenvoudig door iedereen zelf te monteren

De 10 voordelen van traprenovatie

Zelf een trap renoveren? Goed idee! Bij ons bestel je alles wat je nodig hebt voor een traprenovatie die je in één weekend uitvoert. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een DIY traprenovatie? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

#1 Een traprenovatie gaat snel

Een traprenovatie is meestal binnen een paar uur klaar. Als je de traptreden en stootborden op maat laat bezorgen, is je trap in één middagje als nieuw. Als je kiest voor zelf zagen, duurt het iets langer, maar ook dan is de klus in één weekend geklaard. Ook goed om te weten: je hebt alles wat je nodig hebt voor een traprenovatie meestal binnen twee weken in huis.

#2 Goedkoper dan een nieuwe trap

Een nieuwe trap is duur! Je oude trap moet verwijderd worden, er moet een nieuwe trap gemaakt en gemonteerd worden en vaak moet daarna de stukadoor nog langskomen. Reken maar uit! De precieze kosten van een traprenovatie hangen af van je wensen en het formaat van je trap, maar het is bijna altijd voordeliger dan een compleet nieuwe trap kopen. In onze configurator zie je wat een traprenovatie voor jouw trap precies kost.

Stel jouw trap samen >

#3 Volledig aanpassen aan je eigen smaak

Bij veel mensen is de trap een van de eerste dingen die je ziet als je binnenkomt. Dan mag het ook best een eyecatcher zijn. Met een traprenovatie stem je de trap helemaal af op jouw woonstijl. Bij Trapverbouwing.nl heb je de keuze uit veertien laminaat decors en tien kleuren op massief eiken. Zo is er altijd wel een traprenovatie die bij jouw huis past.

#4 Waardevermeerdering van je huis

Een moderne, veilige trap zorgt ervoor dat je huis meer waard is. Met een gerenoveerde trap die perfect bij de rest van het huis aansluit, weet de koper van je huis dat ze zich daar de komende jaren geen zorgen om hoeven te maken.

#5 Veiliger dan een geverfde trap

Twijfel je tussen je trap verven of renoveren? Renovatie met overzettreden is veiliger dan een geverfde trap. Doordat onze traptreden standaard een antisliplaag hebben, zijn ze stroever dan een geschilderde trap. Voor nog meer veiligheid voeg je antislipstrips van RVS of rubber toe. Dan is het uitglijdrisico nog kleiner.

#6 Dé manier om je nieuwbouwhuis als nieuw te krijgen

De houten trap in een nieuwbouwhuis heeft vaak flink te lijden gehad onder de bouw en verhuizing. Bovendien zijn de houten trappen vaak erg glad. Zorg ervoor dat je pas-opgeleverde nieuwbouwhuis er ook daadwerkelijk nieuw uitziet door je trap te renoveren met overzettreden.

#7 Goed zelf te doen

Een traprenovatie is typisch een klus die je goed zelf kunt uitvoeren. Voer de klus van A tot Z zelf uit, waarbij je alleen de materialen in onze webshop bestelt. Of laat het inmeten en zagen aan ons over en doe zelf de montage. De keuze is aan jou!

Naar de webshop >

#8 Het bespaart energie (als je een open trap dichtmaakt)

Energie besparen? Maak tegelijk met de renovatie je open trap dicht. Bestel extra stootborden bij, monteer ze tussen de treden en je energierekening daalt ongetwijfeld. Win-win!

#9 Geen rommel en gedoe

Veel van onze klanten kiezen ervoor om alle onderdelen op maat bij ons te bestellen en de montage zelf te doen. Dan heb je natuurlijk niet de kick van het zelf zagen, maar het grote voordeel is dat je ook geen tuin vol zaagsel en afgezaagde eindjes hebt.

#10 Kleine moeite, groots resultaat

Zelf je trapverbouwing uitvoeren? Dat is een kleine moeite met een groots resultaat. In één weekend geef je je trap en daarmee ook je woonkamer of hal een compleet andere uitstraling. Een muur behangen duurt vaak langer!