Direct uit voorraad geleverd
Hoogste kwaliteit
Eenvoudig door iedereen zelf te monteren

Zelf je trap renoveren

Zelf je trap renoveren? Dat kan! In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt. Voor een traprenovatie hoef je echt geen doorgewinterde doe-het-zelver te zijn. Als je nauwkeurig meet en zaagt en de juiste producten gebruikt, is een traprenovatie een prima doe-het-zelf-klus. In vijf eenvoudige stappen heb jij een nieuwe trap.

Stap 1: Meten

Meten is weten! Meet de treden en stootborden van je bestaande trap globaal op en tel het aantal treden dat je nodig hebt. Je gaat daarbij altijd uit van een kale trap, zonder vloerbedekking of grove lijmresten. Vergeet bij een open trap niet om ook de onderkant van de treden mee te rekenen.

 

Stap 2: Bestellen

Industrieel of klassiek, urban of Scandinavisch? In onze webshop vind je alle materialen voor een trap die bij jouw woonstijl past. Van de traptreden en stootborden tot de lijm en de afwerking. Je bestelt al materiaal dat je nodig hebt voor je traprenovatie en wij zorgen ervoor dat je snel alles in huis hebt.

 

Stap 3: Zagen

Aan de slag. Meet de tredes en stootborden precies op en zaag alles met een decoupeerzaag op maat. Met een trapspin kun je gedraaide treden makkelijk opmeten en aftekenen.

 

Stap 4: Lijmen

Breng de lijm aan op de schone traptrede en druk de gezaagde nieuwe trede vast. Plaats daarna het stootbord bovenop de nieuwe trede. Zo renoveer je van beneden naar boven je hele trap. Druk alles nog een keertje goed aan en laat 24 uur goed drogen. Toch iets vergeten van boven te pakken? Na drie uur kun je voorzichtig weer op de trap lopen.

Stap 5: Afkitten

Om te voorkomen dat de trap gaat kraken en er vuil tussen de naden komt, kit je de trap af. Dat doe je met voegen- of siliconenkit in een kleur die bij de trap past. Laat de kit goed drogen en voilà: je gerenoveerde trap is klaar!

Instructievideo DIY traprenovatie

Onze partner Renolijn heeft een instructievideo gemaakt over het zelf renoveren van je trap.